IJsland Noorderlichtreis maart 2014

In maart 2014 heb ik een waanzinnige reis gemaakt naar IJsland. De reis naar IJsland werd georganiseerd door Madelon Dielen Fotografie. Vooral de derde dag blijf ik herinneren als spectaculair, vermoeiend, buitenaards, emotioneel. ‘s Morgens bezochten we een ijsgrot met een privé-tour. Wat zijn er veel kleuren blauw! Daarna bezochten we het IJsschotsenmeer en het IJsschotsen strand bij Jökulsárlón. De golven op het strand waren onberekenbaar dus het was reuze spannend om vlakbij een ijsschots een foto te maken met lange sluitertijden. Maar wat heb ik genoten (en gerend af en toe)! ‘s Avonds was er ook nog kans op het Noorderlicht. We hebben van 22:00 uur – 02:30 gestaan bij het IJsschotsenmeer en het Noorderlicht mogen zien. Wat een belevenis, wat mij betreft had ik alles gezien. Maar ook de dagen erna waren onbeschrijfelijk mooi. Madelon heeft alles in perfecte banen geleid en als groep zijn we zeker vooruit gegaan in onze hobby fotografie. IJsland staat in mijn geheugen geschreven en ik kom zeker nog eens terug.

Mijn fotoboek over IJsland kan je online bekijken. Helaas is het een Flash-site dus is de site niet te bekijken op iPhone of iPad.

Elf foto’s mochten in de maand april 2014 in de wissellijst op de website van Fotoclub Trefshot te Groningen.Trefshot Wissellijst

Trefshot Wissellijst
Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to IJsland Noorderlichtreis maart 2014

 1. Miranda says:

  Hoi Richard,

  Ik dacht … ik ga even op je site kijken … en wat zie ik … prachtige foto’s van IJsland! Gaaf hoor … ik ben er in de winter van 2013 geweest … en een aantal dingen zijn herkenbaar 🙂 ik heb ook je fotoboek bekeken via de link … mooi! En het Noorderlicht boven Jokulsarlon … dat is toch wel het beste wat je kan overkomen op die plek … super! Ik ben benieuwd naar je foto’s van Schotland … ik houd je site in de gaten en zie vast ook wel het e.e.a. voorbij komen via facebook en mail!

  Groetjes, Miranda

 2. Reis Naar IJsland says:

  Hey Richard,

  IJsland is inderdaad een magisch land. Heb éénmaal zelf het noorderlicht kunnen zien en het is echt fantastisch. Het is een “once in a lifetime” ding.
  Ik zou zeker nog een keertje willen terug gaan.