Contact

Richard Paas

Borgweg 12

9469 PH  Schipborg

email: richard.paas@gmail.com

Volg me op Facebook: https://www.facebook.com/RichardPaasFotograaf,
Instagram: https://www.instagram.com/richardpaasphotography/
500px: https://500px.com/richardpaas
en Richard is lid van Fotoclub Trefshot in Groningen

Richard is geboren in 1968. Hij  woonde lange tijd in het prachtige Nieuw-Buinen (Drenthe) maar is in 2001 verhuisd naar het landelijk gelegen en zeer bosrijke Schipborg. Richard is getrouwd en heeft vier prachtige kids (drie dochters en een zoon). De interesse om beeld vast te leggen heeft hij van jongs af aan. Hij heeft de hele ontwikkeling meegemaakt van analoog naar dia en nu digitaal.

Richard is in het dagelijks leven directeur van een bouwbedrijf. Samen met een compagnon is hij eigenaar van Bouwbedrijf Paas B.V. in Nieuw-Buinen. Bouwen is zijn passie. Om de zaag scherp te houden en te ontspannen is fotografie zijn grote hobby.

Vanaf 2011 werd de fotografie wat serieuzer aangepakt. Een eerste flitsset werd aangeschaft en een primitief fotostudiootje ingericht. Cursussen en workshops volgde hij bij diverse scholen en leraren. Veel leerde hij over de flitstechnieken in de studio. Ook maakte hij veel fotoreizen onder leiding van vak gediplomeerde fotografen om zo de landschapsfotografie verder te ontwikkelen. Hij legt zich in de periode 2012-2014 toe op: portretten, landschappen en straatfotografie. In 2014 werd hij lid van Fotoclub Trefshot in Groningen. Voor portretten en studioflitstechnieken kreeg hij les van Jenny Boot en Arjan Verschoor. De landschapsfotografie en de fotoreizen werden gedaan onder leiding van Madelon Dielen, Ernst Yperlaan, Wilco Dragt en Theo Bosboom. Voor de straatfotografie werden workshops gevolgd van Willem Wernsen, Fokko Muller en Ruud van der Lubben.

Het Portfolio Boek 2013 is gekozen tot fotoboek van de maand januari 2014 bij Moleskine. Eveneens werd het fotoboek van de zomervakantie in Costa Rica verkozen tot fotoboek van de maand januari in 2015. De boeken zijn gedrukt bij de uitgeverij Moleskine. Ook is hij trots op het feit dat de foto “Fishing” is verkocht op een veiling voor een goed doel “Kopzorg in Bali” in december 2014. Tijdens de nieuwjaarsborrel 2015 van de Fotoclub Trefshot is een portretfoto van hem geëindigd op de vierde plek.

In januari 2016 werd zijn foto “Nocturne” verkozen als beste foto jaarfoto voor 2015. Opnieuw in januari 2017 werd zijn foto “Woman with Lantern” verkozen tot beste jaarfoto 2016. De Sjoerd Landstra bokaal staat trots twee jaar lang in zijn woonkamer.

In januari 2019 werd mijn artikel over mijn familieportretten gepubliceerd op het fotoblog Petapixel.

In February 2020 my phonebook Arctic Light Adventure was book of the month by Milk Handcrafted Photobooks.

Portfolioboek 2014

Portfolioboek 2013

Comments are closed.