Fotoschoolopdracht: Bloemen

Woensdag 14 november weer naar de fotoschool geweest in Groningen. Geleerd hoe we met kleurfilters achtergronden kunnen inkleuren. De opdracht voor over twee weken is om bloemen op de foto te zetten waarbij we het geleerde over kleurfilters in praktijk moeten brengen. Arjan Verschoor wilde dat we gingen kijken naar de meesters. Hij noemde in dit verband: Imogen Cunningham, Robert Mapplethorpe en Karl Blossfeldt. In juni reeds eerder een stilleven opdracht uitgevoerd. Ik keek toen wat sceptisch aan tegen het maken van een stilleven, maar vond het uiteindelijk wel leuk om te leren. Het zal denk ik niet mijn ding worden. Zo zit ik er nu weer in denk ik: “Leuk om te doen maar niet echt mijn ding”. Voordat ik volgende week woensdag op de fotoschool aan de slag ga, toch eerst wat thuis aan het oefenen.

Moeilijk vond ik om de scherptediepte goed in te schatten. Ook het goed in positie houden van de bloem was even lastig. De glimmers op de Anthurium zijn moeilijk te voorkomen.

Hieronder zijn de resultaten van mijn eerste bloemen foto’s, gemaakt in de studio. Als iemand tips heeft hoor ik ze graag!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.